Czy możemy pić chlorofil?

chlorofilChlorofil – zakazany owoc 🙂 ? Lek? Suplement? Wewnętrzne słońce? Czy możemy bezpiecznie jeść sałatę albo kiełki młodego jęczmienia? Czy może jutro dowiemy się, że trzeba zamknąć warzywniaki, bo tam jest skład leków? No w sumie jest! W końcu to Hipokrates powiedział, niech pożywienie będzie Twoim lekarstwem.

Tak. Chlorofil to tylko, albo aż związek organiczny biorący udział w fotosyntezie, czyli odżywianiu roślin i nadający roślinom zielony kolor. My ludzie dzięki chlorofilowi możemy oczyścić organizm i dostarczyć mu minerały i witaminy wytworzone przez rośliny dzięki dobroczynnemu działaniu słońca.

Skąd te niesamowite właściwości chlorofilu? Cząsteczka Chlorofilu jest bardzo podobna w budowie do cząsteczki hemoglobiny. W krwi rolę transportera pełni atom żelaza, w chlorofilu magnezu. Chlorofil poprawia jakość naszej krwi ,tym samym wspomaga leczenie niedokrwistości i usprawnia działanie układu krwionośnego zapobiegając powstawaniu skrzepów i żylaków. Nazywany jest nawet czasami zieloną krwią. Dostarczając naszemu organizmowi chlorofil, pomagamy w dotlenieniu każdej komórki naszego ciała. Tym samym zapobiegamy tworzeniu się wadliwych komórek nowotworowych. Dotleniony organizm, to organizm pełen energii, w dobrej, młodej kondycji. Zielona krew, pozwala oczyścić organizm z zalegających w nim toksyn. Z uwagi na tzw. stabilne utrzymanie tlenu jest śmiertelnym zagrożeniem dla wszystkich beztlenowców (grzybów, pasożytów, paciorkowców, gronkowców). Zapobiega mnożeniu się drobnoustrojów i grzybów, ponieważ obniża kwasowość środowiska wewnętrznego organizmu. Wiąże i eliminuje metale ciężkie. Chlorofil wzmacnia system immunologiczny.

Chlorella jest najbogatszym znanym obecnie źródłem chlorofilu. Dzięki temu, że jest wyjątkowo bogata w aminokwasy, witaminy i minerały, których koncentracja jest znacznie wyższa niż u roślin lądowych, należy do grupy „superfoods”. Skutecznie pomaga pozbyć się z organizmu toksyn, metali ciężkich oraz chemikaliów.

Poza tym chlorofil wpływa na urodę. Likwidując wolne rodniki, opóźnia starzenie się skóry. Stymuluje produkcję melaniny, barwnika naszej skóry. Równomiernie go rozprowadza i wyrównuje jej koloryt.

Jest idealny po świątecznym przejedzeniu. Zielony jęczmień z którego możemy pozyskiwać chlorofil, jest hitem w dietach odchudzających. A to dlatego, że jest doskonałym źródłem rozpuszczalnego błonnika pokarmowego, przez co usprawnia pracę układu trawiennego i co najważniejsze, przyspiesza przemianę materii!!! Ułatwia oczyszczanie i wydalanie toksyn z organizmu. Ma silne właściwości przeciwutleniające. Jest bogaty w witaminy i składniki mineralne, pomaga utrzymać równowagę kwasowo-zasadową w organizmie.

Wniosek? Jeśli chcesz być zdrowy, mieć wiele energii, utrzymywać wagę na właściwym poziomie, musisz jeść dużo zielonych warzyw i owoców albo pić chlorofil w płynie. Ja piję i zielony napój „dla ufoludków”, jak nazywają to moje Dzieci, daję również im.

Comments

comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *